Jdi na obsah Jdi na menu
 


Schleich

Schleich

Schleich je německý výrobce minifigurek. Vyrábí domácí zvířata, jako jsou psi a kočky, farmářská zvířata, jako jsou koně, ale vyrábí i různé postavičky z fantasy světa. Všechny figurky, jež Schleich vyrábí jsou ručně malovány. Společnost má sídlo v Německu.Tradiční trh s výrobky Schleich je v kontinentální Evropě, s polovinou svých prodejů v Německu. Nicméně, jejich hračky se prodávají po celém světě a nyní se Schleich stává velmi populární ve Velké Británii, Austrálii a Severní Americe.

 

 

Návrh a výroba

Design výrobků a vytváření nástrojů je většinou vlastní. Výroba je prováděna v německé centrále a ve výrobních zařízení v zahraničí, přičemž figurky jsou ručně malovány v Číně. V roce 2006 měla firma asi 250 zaměstnanců a roční prodejní tržbu přibližně 80 milionů EUR. Figurky se odlévají jak v Číně, tak v Německu.

Produktové řady

Současný sortiment figurek nyní zahrnuje domácí zvířata, divoká zvířata, fantasy postavičky, postavičky ze seriálů a komiksů, spolu s mnoha doplňky pro každého.

Každý rok jsou na trh vypuštěny nové modely a starší modely zase staženy a tak má každý sběratel vždy ke sbírání něco nového.

V květnu 2007 byl zavedený nový druh elfů – jižní a severní elfové představující boj světla a tmy. V roce 2009 publikoval Schleich knižně příběh o elfech, přičemž jednotlivé kapitoly byly postupně zveřejňovány na internetových stránkách společnosti. Světový objem prodeje je nyní v řádu desítek miliónů figurek. A přes 500 miliónů jich bylo dosud prodáno.

Sídlo

Schleich v současné době sídlí v Schwäbisch Gmünd v Německu.

Live show

V poslední době se těší čím dál větší oblibě tzv. live show. Tedy výstavy těchto modelů, především koní. Firma Schleich vyrábí krom stálé produkce i limitované řady jako je například Satchmo, který byl vyráběn jen v roce 2010 a to v počtu 5000 ks. Tyto modely pak na výstavách sklízí lepší hodnocení.

Slavné figurky a herní sady můžete koupit již ve více než 50 zemích světa. Nejvíce prodáváme v Německu, ale více než polovina obratu pochází z jiných zemí. Důležitými trhy jsou Severní Amerika, Spojené království a Francie.